У Черкасах встановили меморіал загиблим за незалежну Україну

Меморіальний комплекс загиблим за незалежність та цілісність української держави військовим відкрили 19 листопада в Черкасах. Його встановили в знаковому місці: на площі Слави (із боку вулиці Хрещатик).

У центрі композиції – коване дерево та скульптури воїнів, навколо них плити із іменами тих, хто не повернувся з війни на східних кордонах.

Пам’ятний знак виготовили за ескізом «Незламні духом», який намалювала донька загиблого в 2014 році бійця батальйону «Донбас» Володимира Ложешнікова, – Дар’я. Її ідею у життя втілювали кілька митців, серед них – скульптор В’ячеслав Федорченко (творець скульптур «Воїна-захисника» та «Воїна з мечем»), ковалі Володимир Погребняк та Анатолій Плахотнік (працювали над металевим «Древом Життя»). Інформаційні стели виготовив Олексій Альбін. За будівельні роботи відповідала компанія «Гарант». ПП «Надія» надало спонсорську допомогу для спорудження Меморіального комплексу.

У Черкасах відкрили пам’ятник героям АТО/ООС за ескізом доньки загиблого воїна
https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3139274-u-cerkasah-vidkrili-pamatnik-geroam-atooos-za-eskizom-donki-zagiblogo-voina.html

У Черкасах встановили меморіал загиблим за незалежну Україну http://chmr.gov.ua/ua/newsread.php?view=18677&s=1&s1=17

Російсько-українська війна (з 2014)
uk.wikipedia.org/wiki/Російсько-українська_війна_(з_2014)

Відкриття меморіального комплексу, присвяченого пам’яті загиблих під час виконання військового обов’язку в ході проведення АТО/ООС жителів Черкас https://www.facebook.com/rada.cherkasy/videos/1079020559192591